AI и хората

Гибел ли е всичко това ? Едно от гениалните изобретения на нашият век е изкуственият интелект. Благодарение на него мнозина функции днес, които ние извършваме във виртуалният свят са автоматизирани. Изкуственият интелект е нищо повече от програмен код, но всъщност той е този, който запаметява, преценя и прилага различни действия, за да подобри нашето потребителско преживяване.

Всъщност изкуственият интелект е толкова подобрен, че дори играе различни игри срещу хора. Изкуственият интелект е толкова внедрен навсякъде, че дори започнаха да се получават различни уникални явления, като например да си измисля свой език.

Това с измисленият език се получи, когато два робота на Facebook работещи в ядрото си с изкуствен интелект, започнаха да обменят брой алгоритмни и да ги съчетават. Така опцията за автоматичен превод на Facebook , започна да изкарва нечовешки и нелогични резултати. Интересен е факта, че изкуственият интелект е разработен още в миналият век, а се прилага активно днес. Мнозина твърдят, че с Изкуственият Интелект (ИИ) ще дойде и краят на това човечество.


,, AI ще направи работата безсмислена “

Илон Мъск


Изкуственият интелект убиец и новата ера на машините.

Автор: Driven Warfare

Към момента развитието на изкуствен интелект в световен мащаб е едно от най-иновативните и масови неща
Милиони софтуерни компании наливат милиарди в развитието на тази технология. Всички прогнози сочат към това, че ИИ ще бъде дясната ръка на човека. Но идва и момента в, който мнозина хора сред тях и някой много известни и видни като например Илон Мъск твърдят, че изкуственият интелект е нашият край. Няма невероятно неща. Както в зародиша си ИИ е бил пуснат като военна разработка, така сега той може да бъде подобрен , като военно разработка, но с лоши действия. Факт е че ИИ си измисли свой собствен език, но аналогично на това той може да тръгне срещу създателя си.

Всичко това е възможно, но хората все още не сме дорасли за такъв бум в технологиите. Какво имаме в предвид не сме дорасли ? Много добре знаем, че един ИИ робот е мултиплициран човешки мозък в програмен код. Хората все още имат много да се учат и да преоткриват, докато го направят толкова широк и голям, че никой да не може да го командва, а сам да започне да се командва. Изкуственият интелект предстои да бъде усъвършенстван. Отговорът на въпроса ни в началото: Гибел ли е всичко това ? – Според нас е гибел за интелекта на хората, а не толкова за изкуствения интелект. SofProNeo като софтуерна компания е също съпричастна към развитието на ИИ. Може да видите някой от нашите проекти, които работят с помощта на изкуствен интелект:

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.